Az első „Női Együttható” az Alumni Engagement Innovation Fund program keretén belül valósult meg 2023 tavaszán. A programban 28 közösségében aktív szerepet vállaló nő vett részt 10 000 fő alatti lakosságszámú magyarországi településekről (kisvárosok, községek), akik saját civil, helyi közösségépítő projektek fejlesztése mentén sajátítottak el tudást és új készségeket egy speciális kompetenciafejlesztő képzés során. A résztvevők saját témákkal jelentkezhettek, melyek között kiemelt helyen szerepelt a fenntarthatóság a településfejlesztésben, a művészetek közösségformáló ereje és a női körök szerepe a helyi közösségek életében.

A programnak köszönhetően jött létre a Női együtthatók vándorkiállítás, mely Budapest – Fuga, Kunbábony, Pécsvárad után, idén tavasszal Győr-Gyirmóton lesz megtekinthető. A kiállítás megnyitója alkalmából vendégeink lesznek a Nők, akik a helyi közösségek életében jelentős szerepet vállalnak és dolgoznak a közösségért.

Ennek folytatásaként született meg a Nőverzum konferencia ötlete. A célunk, hogy megismertessük a résztvevőkkel a programot és megmutassuk, hogy a közösség ereje még mindig itt munkálkodik közöttünk és képes megvalósítani az álmokat.

Reméljük, hogy a konferencia segítséget nyújt a nőknek, helyezkedjenek el akár a vállalkozói szférában, vagy legyenek akár közösség teremtő terveik. Inspiráljuk egymást, találkozzunk, alkossunk mi is közösséget, amely elindítja az együtt gondolkodást a női szerepvállalásról.

Szeretettel invitáljuk meg az első Nőverzum konferenciára, melynek meghívóját, részletes programját és a megközelítéshez szükséges segítséget a mellékletben olvashatja.

A kiállítás a konferencia után még tíz napig megtekinthető lesz a helyszínen.

Bízunk benne, hogy jelenlétével megtisztel bennünket és személyesen is bemutathatjuk az eddigi tapasztalatainkat és jövőbeli terveinket.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztráció köteles.

Az űrlap kitöltésével jelezze részvételi szándékát: https://forms.gle/aqPnD1mGFu1XHaAx9