Pannonhalmi Főapátság lombkorona tanösvény, Boldog Mór kilátó

A kb. 80 méter hosszú , halat formázó lombkorona sétány kilátó pontként is működik. A legmagasabb pontja a talajszinttől, 14 méterre fekszik, és babakocsival is bejárható.

A főapátság épületegyüttesétől délre eső dombocskán áll a 2012-ben átadott kilátó, ami az egyik első magyar származású főpapról kapta nevét. Az 1000 körül született Boldog Mór a magyar bencés szerzetesek első generációjához tartozott, és ő az első pannonhalmi diák, akit név szerint ismerünk.

Győrújbarát, sétaútvonalak óvodásoknak, kicsiknek:

    • Zöldborz nyom
    • Kékkökény
    • Piros toboz nyom

Jelzéssel ellátott 4-5 kilóméteres sétautak. 2006-ban alakították ki, a település dombos -erdős részein, kifejezetten kisgyermekes családoknak.

Nyúl, Szurdik, Pince-sor, Szent Donát Kápolna

Nyúli templomtól, jelzett útvonal a Szurdikon keresztül, a Nyúl -hegyi Szent Donát kápolnához. Aszfaltozott úton, emelkedőkkel.

Szurdik, a 650 méter hosszú, 40-60 méter széles, néhol 20-30 méter mély vízmosás, amelynek szintkülönbsége 50 méter. A vízmosást először egy 1840-es katonai térképen jelölték Sárkánylik néven. Kialakulása mintegy 150-200 évvel ezelőtt kezdődhetett, amikor a megnövekedett lakosság a megélhetésüket jelentő szőlőterületeket igyekezett növelni, és emiatt jelentős erdőterületeket irtottak ki, utat nyitva a felszínt pusztító eróziónak.

Hatalmas hársfák között jobbra feltűnik a Szent Donát-kápolna. Szent Donátot a szőlősgazdák védőszentjükként tisztelik ma is az egész községben. A szentély 1710-ből való, amelyet 1830-ban kápolnává bővítettek és 1901-ben látták el harangtoronnyal. A kápolna mellett hatalmas védett öreg hársfák alatt található a szabadtéri oltár.